Øyvind Håbrekke til Skaperkraft

Tankesmien Skaperkraft utvider virksomheten og ansetter tidligere stortingsrepresentant, Øyvind Håbrekke.
04. April 2017

Pressemelding, 4.4.17

–  Vi er svært glade for å kunne knytte til oss Øyvind Håbrekke som faglig leder, sier leder i tankesmien Skaperkraft, Filip Rygg i en kommentar. Håbrekke har bred politisk erfaring, han kjenner Skaperkraft som medlem av vårt fagråd og vi har stor tro på at Håbrekke vil løfte Skaperkraft med sin uredde stemme og kompetanse, sier Rygg.

Øyvind Håbrekke (f. 1969) har siden 2014 vært kommunikasjonssjef i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Før det var Håbrekke stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, innvalgt fra Sør-Trøndelag. Han har også erfaring fra Norges Rederiforbund, Maritim Utvikling og Energi Norge.

Øyvind Håbrekke har studert sosiologi og statsvitenskap ved NTNU i tillegg til økonomistudier ved Trondheim Økonomiske Høgskole. Han har også studier i ledelse fra Høgskolen i Nord-Trøndelag.

- Vi er i en brytningstid hvor Norge og Europa står overfor valget om vi vil bygge broer eller murer mellom mennesker. Bioteknologien stiller oss samtidig overfor valget om å inkludere eller å sortere. Vi lever også i en livssynspolitisk brytningstid der mange opplever usikkerhet om grunnleggende verdier, uttaler Håbrekke.
- Vi trenger tankesmier som utfordrer til å se de lange linjer og ideenes betydning. Jeg vil være med å sette preg på samfunnsdebatten og bidra til å bygge opp nye skribenter og stemmer med basis i et kristent menneskesyn. Skaperkraft er en spennende og naturlig arena for meg. Jeg er takknemlig for tre gode og interessante år i KA, men ser nå fram til å ta fatt på nye utfordringer, avslutter Øyvind Håbrekke.

Håbrekke tiltrer i stillingen ila juli 2017.

For mer informasjon:

Øyvind Håbrekke, 97062368

Filip Rygg, 91849610

 
Foto: Wikipedia
Del


Filip Rygg er styremedlem i Stiftelsen Skaperkraft, og har tidligere hatt flere andre roller i Skaperkraft. Han harvært byråd i Bergen for skole og barnehage og senere for klima, miljø og byutvikling. Filip Rygg har i to perioder vært vara til Stortinget og var i perioden 2003-2007 medlem av Hordaland Fylkesting. Rygg har studert politikk og islam ved UIB og VID. Rygg er daglig leder i eiendomsselskapet Rexir Holding og styremedlem i en rekke selskaper og organisasjoner. Høsten 2017 ga Rygg ut boken, Fremtidens tapere.
Powered by Cornerstone